Manisa Murat Germen İlkokulu Müdürü Abdullah Mesut Arslan, derse giren öğrencilerin önünde değil de arkasında yürüdüğü için Eğitim Sen üyesi sınıf öğretmeni Cuma Toygar ve öğrencileri sınıfa almayıp bir ders boyunca bahçede bekleterek cezalandırdı.
Okul Müdürü Arslan, 22 Ekim Salı günü, öğrenciler ders için sınıflarına giderken, 2/B sınıfı öğrenci ve öğretmeni Cuma Toygar’ı durdurdu. Sınıfın arkasında değil önünde durması gerektiğini, derse salmayacağını söyledi. Derse kendisinin değil İngilizce öğretmeninin gireceğini ifade eden Öğretmen Toygar, öğrencilerin önünde veya arkasında durmasının önemli olmadığını belirtti. Bir süre karşılıklı devam eden sözlü tartışmanın ardından okul müdürü Arslan, öğrencileri ve öğretmeni sınıfa göndermeyerek 40 dakika boyunca okulun bahçesinde bekletti.
Yaşanan olayın ardından Manisa Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazarak durumu anlatan öğretmen Cuma Toygar, okul müdürü Abdullah Mesut Arslan’ın keyfi bir tutumla öğrencilerin sınıfa girmesini engellediğini ve suç işlediğini belirterek şikayetçi oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.