• BIST 4.975,47
    • Altın 1210.596
    • Dolar 19.0151
    • Euro 20.3902
    • İstanbul 10 °C
    • Ankara 1 °C
    • İzmir 9 °C

    NYT'den Erdoğan'a 'zorba' çıkışı

    NYT'den Erdoğan'a 'zorba' çıkışı
    ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times, “İfade özgürlüğü otokratlarla, diktatörlerle ya da zorbalarla müzakere edilemez” ifadesini kullandı.

    ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bel altı espriler içeren şiiri nedeniyle komedyen Jan Böhmermann’ın yargılanmasına izin vererek kendini zor bir durumun içine soktuğunu yazdı.

    Almanya Başbakanı Merkel’in Erdoğan’ın talebi üzerine Alman komedyen Jan Böhmermann’ın yargılanmasına izin vermesiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. New York Times gazetesi de, Merkel’in ‘baskıcı’ olarak nitelediği Erdoğan’ın şikayeti nedeniyle, kaçırma olaylarında yaşanan bir ikilemle karşı karşıya kaldığını, fidyeyi ödemenin sorunu geçici olarak çözeceğini ancak daha büyük bir tehlikeyi beraberinde getireceğini yazdı.

    ‘ERDOĞAN DAHA FAZLASINI İSTEYEBİLİR’

    Gazetede ‘Editöryel Kurul’ imzasıyla yayınlanan ‘Türkiye’ye yanlış işaret göndermek’ başlıklı makaleye göre, Türkiye ile imzalanan sığınmacı anlaşmasını korumaya çalışan Merkel’in Böhmermann ile ilgili talebini kabul ettiği Erdoğan daha fazlasını isteyebilir. Erdoğan’ın asıl isteğinin Alman hükümet liderinin kendisiyle dalga geçmenin kötü bir şey olduğunu kamuoyu önünde kabul etmesi olduğu kaydedilen yazıda, yüzlerce kişiye hakaret davası açan Erdoğan’ın şimdi bu tutumunun Batı tarafından da tanınmasını istediğini ifade etti.

    "ZORBALARLA MÜZAKERE EDİLMEZ"

    New York Times, Erdoğan’ın taleplerine rağmen siyasi liderleri ya da Charlie Hebdo olayında olduğu gibi dinleri eleştirme özgürlüğünün, liberal demokrasiler ile otoriter devletler arasındaki temel farklardan biri olduğunu belirterek, “İfade özgürlüğü otokratlarla, diktatörlerle ya da zorbalarla müzakere edilemez” ifadesini kullandı.

    Yazıda Merkel’in Erdoğan’a Batı’nın özgürlüklerinin masada olmayacağını açıkça ifade etmesi gerektiği vurgulandı.

    • Yorumlar 0
    • Facebook Yorumları 0
      UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
      Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sosyal Manşet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : [email protected] | Haber Scripti: CM Bilişim