• BIST 4.975,47
    • Altın 1211.188
    • Dolar 19.0124
    • Euro 20.3799
    • İstanbul 10 °C
    • Ankara 4 °C
    • İzmir 10 °C

    CHP'li Tanal muhbirliği meclise taşıdı

    CHP'li Tanal muhbirliği meclise taşıdı
    CHP'li Tanal, "Elçiliklere muhalif vatandaşları jurnal için talimat mı verildi?" diye sordu.

    CHP'li Tanal, "Elçiliklere muhalif vatandaşları jurnal için talimat mı verildi?" diye sordu.

    Aşağıdaki soruların Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU tarafından Anayasanın 98. maddesi ve İç tüzüğün 96. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplanmasını saygıyla talep ederim. 21.04.2016

    Av. Mahmut TANAL
    İstanbul Milletvekili

    Türkiye’nin Büyükelçilikleri, Konsoloslukları ve diğer dış temsilciliklerine verildiği iddia edilen talimatlarda ; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili aşağılayıcı, küçük düşürüşü, nefret ve hakaret içeren ifadeler kullanan kişilerden, sivil toplum kuruluşunuzun çalışanlarının, üyelerinin ve yakınlarının ya da çevrenizde bulunan vatandaşlarımızın sosyal medya adreslerine bu yönde mesaj geliyorsa ilgili dış temsilciliğe bildirilmesi” şeklinde yazılar gönderildiği belirtilmektedir. 

    Bu bilgiler doğrultusunda;

    1 – Bu talimatların Cumhurbaşkanı’nın şahsı tarafından verildiği iddiaları doğru mudur?

    2 – İddialar doğru ise bu talimatlar hangi dış temsilciliğimize, ne şekilde ne kaç defa gitmiştir?

    3 – Bahsi geçen talimatlar resmi yazı ile mi yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kişisel isteği” olarak mı dış temsilciliklerimize gönderilmiştir? 

    4 – Söz konusu ihbar meselesinin jurnalcilik ve kötü niyetlerle suçsuz kimseler üzerinde baskı unsuru olarak kullanıldığı iddiaları doğru mudur? 

    5 – Şu ana kadar bu yönde kaç ihbar mektubu, maili ya da telefonu tarafınıza ya da ilgili makamlara ulaşmıştır? Bunlar hangi konumdaki yetkililer tarafından hangi kurum ya da kişilere bildirilmiştir?

    6 – Bu ihbar ile ilgili talimatlar hangi yasal ya da hukuki gerekçeler baz alınarak hazırlanmıştır?

    7 – Bugüne kadar kaç kurum, kişi ya da çalışan ihbar edilmiştir? Bunlardan kaçı Türklere ait kurum ya da Türk vatandaşıdır? Bu kişi ya da kişilerle ilgili ihbar sonrası herhangi bir işlem ya da girişimde bulunulmuş mudur?

    8 – Büyükelçilikler başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil etmek, maddi ve manevi çıkarlarını korumak ve ülke dışında yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu sağlamakla yükümlü temsilciliklerimizin jurnalciliğe ve kişisel siyasi hırslara aracı edilmesini doğru buluyor musunuz? 

    9 – Söz konusu uygulama ile ilgili başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere kabine yetkililerinden izin ya da onay alınmış mıdır? 

    10 – Konuyla ilgili Hollanda Konsolosluğuna verilen talimat yeni bir fişleme yöntemi midir? Yoksa iktidara muhalif vatandaşlarımızın ülkeye girişlerinin engellenmesi için yapılmış bir kurgu mudur? 

    11 – Bu işlemler yasal mıdır? Hangi yasal gerekçelerle bu işlemler yapılmaktadır? Bu işlemlerle, iktidara muhalif yurttaşlarımızın vatandaşlıklarının ellerinden alınması için bir zemin mi oluşturulmaya çalışılmakta mıdır?

    • Yorumlar 0
    • Facebook Yorumları 0
      UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
      Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Sosyal Manşet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : [email protected] | Haber Scripti: CM Bilişim