CHP, Kahramanmaraş Sivricehöyük Mahallesine yapılması planlanan konteyner kentin toplumsal yaşam ve kamu düzenine olumsuz etkilerinin belirlenerek etkili ve sürekli çözüm önerilerinin saptanması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde şu ifadeler yer aldı:
“Son olarak 25 bin kişilik konteyner kentin Alevi nüfusun yoğun olduğu Sivricehöyük Mahallesine yapılması, ileride bu tahrik ve kışkırtmanın toplumsal düzeni bozacak şekilde olumsuz ve istenmeyen sonuçlara neden olması bir yana, bölgede yaşayan yurttaşlarda konteyner kentin bilinçli olarak Alevi yurttaşların yaşadığı yerleşim yerine yapıldığı ve kendilerine yönelik bir asimilasyon politikasının uygulanacağı endişesi hakimdir.
Kahramanmaraş Sivricehöyük Mahallesine yapılması planlanan konteyner kentin toplumsal yaşam ve kamu düzenine olumsuz etkilerinin belirlenerek etkili ve sürekli çözüm önerilerinin saptanması amacıyla Meclis araştırması açılması gereği hasıl olmuştur.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.